چرا نمای سازه مهم است؟

اولین چیزی که در یک سازه به چشم بیننده می آید بخش خارجی آن است. نمای سازه بیانگر ویژگی های منحصر به فرد و عیار آن می باشد و جذابیت  سازه را به رخ می کشد. به بیان دیگر هر چقدر نمای سازه زیباتر و خاص تر باشد به راحتی در میان سازه های مشابه متمایز شده و مخاطبین را به خود جذب می نماید.  از این رو طراحی نما، بخش مهمی از طراحی معماری- سازه ای یک ساختمان به شمار می رود.

به علاوه نمای یک سازه باید در راستای اهداف کلان منطقه یا شهر مورد نظر باشد زیرا تاثیر مستقیم بر فضای شهری می گذارد. در صورت عدم رعایت استانداردهای لازم و همخوانی با سایر سازه های موجود آن منطقه جذابیت نداشته و چشم نواز نخواهد بود.

اما از نظر سازه ای، نمای ساختمان ها و ویلاها به عنوان پوششی در جهت حفاظت ساختمان ساخته شده به کار میروند. حفظ سازه در برابر عوامل جوی مانند برف و باران و نیز برخورداری از  استحکام لازم در برابر این شرایط، نکات مهمی است که اهمیت طراحی و اجرای اصولی نما را دوچندان می کند.

اصول طراحی نما

ساختمان های یک شهر تاثیر مستقیم بر نمای شهر و فضا سازی آن دارند بنابراین شهرداری هر منطقه قوانینی خاص برای یکسان سازی نمای ساختمان ها در نظر گرفته است. مهمترین اصل در طراحی نمای یک ساختمان شناخت و پایبندی به اصول و قوانینی است که شهرداری ها برای آن منطقه خاص در نظر گرفته اند. علاوه بر این بر اساس موقعیت ملک و جواز نمای سازه ها متغیر است. برای مثال اجازه اجرای نما بغل در ضلع شرقی و یا  جنوبی در ایران وجود ندارد.

aramis 5
edb4e336

تاثیر نورپردازی بر نمای ساختمان

زندگی امروزی انسان ها حضور آنان را در فضای شهری در هنگام شب افزایش داده است. از طرف دیگر ساختمان ها به عنوان بیشترین المان های موجود در یک شهر در ایجاد فضای مناسب شهری مهم بوده و بنابراین نورپردازی نمای سازه ها از اهمیت ویژه ای برای ساختمان ها و زیباسازی شهرها برخوردار است. نورپردازی اصولی در نمای بیرونی در تامین روشنایی، جهت دهی به خطوط و حجم دهی به نما، بارز کردن ویژگی های فرمی، بافت و رنگ سازه تاثیر بسزایی دارد.

هدف اصلی از طراحی سازه با کمک نورپردازی بهتر و کامل تر به نمایش گذاشته می شود و هویت ساختمان می یابد. بنابراین طراح متخصص با توجه به این هدف و کاربرد سازه نورپردازی های متفاوتی برای یک ساختمان انتخاب می نماید.